Нощните барове и дискотеки на закрито се затварят, а на сватби, балове и кръщенета гостите трябва да не надвишават бройката от 30 души!

   Част от противоепидемичните мерки в България отново влизат в сила.Това обяви на брифинг в Министерството на здравеопазването министър Кирил Ананиев. От 00:00 на 10 юли се забранява публиката на спортни мероприятия. Освен това нощните клубове на закрито ще бъдат затворени. Нощните заведения на открито могат да работят с 50% капацитет и спазвайки 1,5 метра дистанция. Мероприятията от личен характер като сватби и балове могат да се организират с не повече от 30 гости. В началото на седмицата беше обявено, че извънредната епидемична обстановка в България се удължава до края на месец юли.
   До затягането на мерките се стигна след като в последното денонощие България премина границата от 200 новозаразени за ден. През последните 24 часа в страната са направени 4286 PCR-теста. 240 от тях са дали положителен резултат. Така от началото на епидемията заразените в България стават 6342. Активните случаи на Ковид-19 в момента са 2917. От тях 498 се лекуват в болница.Министър Ананиев не прогнозира спад на броя новозаразени през идните дни.