Момчетата от Остава дават нов живот на култовата си песен „Лондон? Париж? Берлин?“!

   Група Остава дават нов живот на култовата си песен "Лондон? Париж? Берлин?" с видео, заснето в Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово, откъдето тръгва и пътят на бандата. Песента, която е част от албума "Моно", всъщност никога досега не е излъчвана в радио и телевизионния ефир, но е една от любимите на феновете им и винаги присъства в сет листите на концертите на Остава.
   Ще я чуем и на шоуто им тази събота, 6-ти ноември, в Sofia Live Club. Клипът към "Лондон? Париж? Берлин?" е част от проекта "Дом на културата – визуално съхранение", който цели да представи и архивира по иновативен визуален начин интериора на Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово. Автор и продуцент е Росина Пенчева, която заедно с Urban Tapes обединяват сили, за да създадат мултивизуален продукт във вълнуващия интериор. ​​​​​​​ "Наложената практика е сградата да бъде представяна само с кадри на нейния екстериор, но интериорът ѝ е не по-малко забележителен. Предвид предстоящото му реновиране целта е да се съхрани и представи актуалната визия на Дома с акцент върху архитектурните елементи" – споделят създателите на видеото и главни участници в проекта Боян и Самуил от музикалната платформа Urban Tapes. "Идеята на проекта е да представи Дом на културата като средище, което е било вдъхновяващо за музиканти, артисти и талантливи хора. Група Остава се завръща близо 30 години по-късно в Габрово, за да изпълни с присъствието си мястото и то да бъде запаметено подобаващо" – разказват още те.
    А ако искате да се насладите на "Лондон? Париж? Берлин?" и на живо, може да го направите тази събота, 6-ти ноември, на първия клубен концерт на момчетата от Остава в Sofia Live Club от 21 часа. Билети за концерта на цена от 25 лв., могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената на място ще бъде 30 лв. Събитието ще се проведе съобразно разпоредбите на Министерство на здравеопазването. Най-близкият пункт за бързи антигенни тестове на цена от 10 лв. е в Билетен център на НДК. Работното време е всеки ден (вкл. събота и неделя) от 16:00 до 19:30 часа.