В очакване на големия финал със саундтрака на сериалa „С река на сърцето“!

    Броени часове преди големия финал на интригуващата семейна сага „С река на сърцето“ феновете на продукцията ще имат възможността да се насладят на саундтрака, написан специално за продукцията. Работата по изключително въздействащата музика започва няколко месеца преди старта на снимките, а зад създаването ѝ стоят композиторът Виктор Стоянов, сценаристът Георги Тенев, както и професионален екип от музиканти. Всички те обединяват сили и вдъхновение, за да създадат общо 29 изцяло авторски песни, които вече са налични в музикалните платформи iTunes и Spotify.
   Всяко музикално произведение оставя своя следа в епизодите, допълва историята и предава емоцията на героите. Линк към Spotify: https://bit.ly/3OanwId Линк към iTunes: http://bit.ly/3Oar0dS Музиката е дело на композитора Виктор Стоянов, който работи с музиканта, китарист и мултиинструменталист Антони Рикев - повечето от китарните партии в сериала са негови.
   „Момичетата, на които бяха поверени изпълненията – Биляна, която е и един от сценаристите на сериала, Натали и Джеси Виденова, направиха чудеса по време на записите. Рядко виждам такава дисциплина, талант и професионализъм дори в утвърдени певци и артисти. За няколко дни те влязоха в студио, сблъскаха се със съвсем нов музикален и текстов материал и въпреки това се справиха изключително. Наситиха музиката и темите в сериала с емоции, импровизация и индивидуалност. Така музиката на „С река на сърцето“ има лице и теми, които се надявам зрителите да заобичат и да слушат дори и след финалните надписи“, коментира Виктор Стоянов.
    „Беше изключително вълнуващо да работим върху песните за сериала. Основната цел на екипа ни беше да създадем ярки, запомнящи се музикални произведения, които да водят зрителя в определена смислова и емоционална посока, която отразява историята във всеки епизод. Този творчески процес ни даде насока за стила на сериала, преди още да започне снимачният процес и цялата реализация. Зад всяка от песните или дори при всеки кратък фрагмент има определена емоция и словесен образ“, споделя Георги Тенев, сценарист и автор на текстовете на песните в „С река на сърцето“. „Ако мога да опиша с няколко думи музиката в сериала, бих казал, че тя съдържа емоция, която тече като голяма река. Тече неумолимо и по пътя си влачи отломки от истини, спомени и човешки съдби. Искам музиката да внушава това и се надявам зрителят да го усети“, допълва Виктор Стоянов.
   „С река на сърцето“ следва дългосрочния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качествени филмови продукции, да подкрепя творческите професии в тази сфера и активно да участва в развитието на филмовата индустрия у нас.