ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВАНЕ НА 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БУРГАС

      В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи. И че предните поколения са жертвали много, понякога всичко, за да живеем ние добре днес. Заповядайте на ритуалите, посветени на паметния ден, организирани от Община Бургас и РИМ – Бургас:
    6 февруари (понеделник) oт 11:00 часа на Пл. „Атанас Сиреков“ ще се проведе ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас.Благодарствен молебен за благоденствието на свободен Бургас.
    От 11:30 часа на Руски паметник, ще се реализира тържествен ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.
    В 12:00 часа в Регионален исторически музей, ще можете да видите Историческа експозиция, ул. „Лермонтов“ №31, както и да бъдете част от лекция с презентация на тема „Бургас през Руско-турската война. Освобождението на града от отряда на полк. А. М. Лермонтов“ с лектор: Владимир Анигностов.
   В 12:30 часа на Пл. „Тройката“ ще се преведе концерт на ПФА „Странджа“