Легендарният Richie Hawtin пристига за SOLAR SOFIA тази събота

     Диджеят, познат още като Plastikman ще се качи на сцената на Арена София на 30 септември
     Едва ли има фен на електронната музика, който да не е чувал името Richie Hawtin. Един от най-влиятелните артисти на световната сцена пристига на 30 септември за своето единствено участие в   България за годината. Заедно с легендарния диджей и продуцент на сцената на SOLAR SOFIA ще видим и талантливата италианка Adiel, чиито умения я водят до някои от най-значителните фестивали и клубове в света като Dekmantel, Off Sonar и Panorama Bar. Вечерта ще открие резидентът на YALTA CLUB, Liubo Ursiny. Организаторите обещават аудио и визуално преживяване, което ще даде подобаващ завършек на събитията от серията SOLAR за годината.
     Малцина диджеи и продуценти са били толкова загрижени за историческия разказ и развитието на техно музиката, колкото Richie Hawtin, а неговото собствено наследство е пряко свързано с тази история. За мнозина най-трайното му наследство е свързано с организирането на събития - от рейвърите, които са ходили на прословутите детройтски партита на Hawtin в средата на 90-те години, до младите артисти, които са ходили на неговото CNTRL турне преди десетилетие, включващо панелни дискусии за историята на техното.
      Биографията му е безупречна: Работата на Hawtin като Plastikman, както и като водеща фигура в лейбълите Plus 8 и M_nus са в челните редици на техното през 90-те и 2000-те години. Той винаги е бил динамичен зад пулта, а на собствената му страница се откриват разнообразни сетове, включително официални издания на компактдискове като класическите Decks, EFX & 909 (1999) и DE9: Close to the Edit (2001), както и многобройни записи на живо - от Power 96, Детройт, 1989 г., през Flavor, Денвър, 1994 г., до двойка лайв сетове от 2021 г.
   Към днешна дата, Richie Hawtin продължава да се наслаждава на възможностите на всичко предстоящо. Съвсем скоро, на 30 септември, му предстои появата в Арена София, където публиката ще се наслади на дълъг сет на легендарния артист в типичния за него електрохаус стил - много минималистичен, но в същото време, много танцувален.

Билети за SOLAR SOFIA с Richie Hawtin, Adiel и Liubo Ursiny са в продажба в Eventim, YALTA CLUB, OMV и Grabo.bg