Световен ден на радиото е !

Тази година, за втори път, отбелязваме Световния ден на радиото по предложение на ЮНЕСКО с одобрението на Генералната асамблея на ООН.  Световният радио ден през 2014 е с тематичен акцент „Равнопоставеността между половете и овластяването на жените в и чрез радиото.
 Радиото е медията, без която не можем, която завинаги промени общуването между хората. Независимо кога, как и  къде слушате радио – сутрин преди работа, докато пътувате или вечер преди да си легнете. Независимо дали го слушате със стария транзистор или радиоточката, през компютъра или телефона си, в къщи или в колата си - радиото неизменно е част от нашето ежедневие. То винаги е редом с нас.
Още от своето създаване радиото се доказва като най-бързото, най-доброто и най-достъпното средство за социално общуване. Радиовълните преодоляват границите, разстоянията и свободно достигат до всеки и навсякъде. Много технически новости са навлезли през годините, много са хората, допринесли за да стане радиото това, което е днес – медията, без която не можем. Затова е време да изкажем своята любов и признателност на глас! Честито на всички ни!