БЧК обяви кампания в помощ на пострадалите в Бургаско!

   Слушай БЧК с кампания в помощ на пострадалите Български червен кръст обяви национална кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от проливните дъждове в област Бургас. Всеки, който желае да помогне може да го направи с SMS на кратък номер 1466 на цена от 1 лев. 
    Червенокръстците бяха допуснати до пострадалите райони в ранния следобед днес. Работи се по план в най-засегнатите райони. Няма опасност от екологична катастрофа в Бургас Събраните в дарителските сметки на БЧК пари вероятно ще се използват за закупуването на дърва за зимата и домашни животни, след пороят удави стотици от тях в областта, обяви секретарят на местната структура, Виолета Радева.
    Благотворителна кампания в помощ на пострадалите в област Бургас Приоритетно ще се работи в селата Полски извор и Черни връх. Наред с оценката на щетите, организацията започва и доставки на най-необходимото. От БЧК – Бургас обясниха, че разполагат с достатъчни запаси от храни, дрехи и одеала. Предстои психолози на организация да посетят най-тежко засегнатите райони.