Бург 2017

Текст: 

 

Важно!     Административният контрол на страницата откри неправомерно гласуване през последните дни. Уведомяваме ви, че подобни опити ще бъдат елиминирани автоматично.

Нека гласуването бъде честно! Номинираните заслужават това!

05/12/2017 -18:00 - ГЛАСУВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ . БЛАГОДАРИМ ВИ!

 

За категория "Завърнали се младежи" гласувайте тук.

 

Арх. Емил Бурулянов – За архитектурните постижения и приноса към градската среда и дизайн, както и уникалните проекти, наложили Бургас като град на иновации. Носител на Националната Награда за Архитектура "Архитектон 2017" за "Соларните Дървета". Носител в колектив на приза "Сграда на Годината" за "Експозиционен Център Флора" - Награда на Публиката. Носител на званието АрхиМаг на Бургаското Архитектурно Пространство "АрхиМория" за Соларната Пейка. Съорганизатор на Архитектурна Работилница АРХ+ със 7 издания и обучени над 150 студенти.

Оттеглил се по собствено желание.

 

Андрей Тодоров.jpgАндрей Тодоров - треньор и председател на спортен клуб „Бургас 1975“.  Трикратен абсолютен шампион и 14-кратен шампион на България, победител в много международни турнири у нас и по света. Международен треньор, съдия най-висок ранг, авторитетен лектор в международни тренировъчни лагери и семинари.  Като председател на КСТ „Бургас 1975“, организира Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“, един от най-старите и престижни турнири в света, който постави Бургас на световната карта като столица на спортните танци. За приноса му за Бургас, за лоялността и запазването на традициите, за таланта, победите и победителите, които създава, за магията и красотата наречени спортни танци Андрей Тодоров влиза в благородната надпревара Бург на годината 2018! 

Георги Дюлгеров.jpgГеорги Дюлгеров - за успешния проект  „Международен София филм фест на брега“.
Режисьор, сценарист, продуцент, преподавател по кинорежисура, от 1999 г. професор, член на Европейската филмова академия.
Георги Дюлгеров е създател на емблематични за българското кино филми - „Мера според мера“, „Авантаж“, „Гардеробът“ и др., поставя и на театралната сцена. Носител на множество престижни награди сред тях - Голямата награда от международния кинофестивал в Сараево; Сребърна мечка за „Авантаж“; „Гран при“ в Грузия; Наградата на Европейското младежко жури в Монс, Белгия; Златен рицар в Палермо
Номинацията му е за успешния проект „Международен София филм фест на брега“.

 

 

Ваньо Вълчев.jpgВаньо Вълчев – за цялостен  принос към Бургас и  културатa.
Поет, журналист, сатирик, театрал, кино и телевизионен режисьор, общественик. Номиниран за цялостен принос към Бургас и културата.
Носител е на наградата „Златен Пегас” през 2016 г., автор е на текстовете на някои от най-нежните български популярни песни - „Огън от любов”, „Телефонна любов”, „Тази вечна любов”, „Да поднесем любов както в старото време” ...
Съосновател и председател на дружеството „Български писател” в Бургас и един от учредителите на сдружението „Бургаска писателска общност”. 

Левон Манукян.jpg

Левон Манукян -  за иновативността, за  първия в света метъл балет, реализиран в Бургас, за образователните концерти за деца и мисията да мотивираш.
Композитор, диригент, аранжор, оркестратор, артист, творец на Бургас, с над 600 концерта из цяла Европа.В момента е диригент на Представителен смесен хор "Родна песен", на камерен оркестър "Дианополис", а също така дирижира и "Levon Manukyan collegium musicum". През 2017 за първи път в света създава мултимедиен концерт - спектакъл „Майкъл Джаксън Трибют“ - ГЛАСЪТ НА ДЖАКО със симфоничен оркестър. Носител през 2013 на първия приз в категорията “Завърнали се младежи“ в кампанията Бург на годината“.

Емил Бурулянов Оттеглил се по собствено желание.
42% (1803 гласа)
Андрей Тодоров
7% (280 гласа)
Георги Дюлгеров
3% (125 гласа)
Ваньо Вълчев
7% (294 гласа)
Левон Манукян
42% (1782 гласа)
Общо гласове: 4284