Милениум Клуб България учреди стипендия за български студент на стойност 7,500 лв.!

    На 2.12.2017г., клубът на младите българи в чужбина, Милениум Клуб България, учреди стипендия за български студент на коледната си благотворителна гала вечеря, която се проведе за пръв път в Лондон. На събитието присъстваха професионалисти от шест различни националности, сред които банкери, консултанти и адвокати работещи в някои от най-престижните фирми в Лондон и Париж. Средствата, които са набрани до този момент се равняват на стойност 7,500 лв. Клубът ще продължава да събира дарения до Коледа и се надява, че стипендията ще надхвърли 10,000лв. Независимо жури ще състави критериите, по които ще бъдат давани средствата и изискванията към кандидатите в началото на 2018г. 
    Специални гости на вечерята бяха младият пианист Светослав Тодоров, който изпълни произведенията Ноктюрно на Веселин Стоянов и Ла Валс на Морис Равел, д-р Румяна Йотова, преподавател по право в Университета на Кеймбридж, и талантливият фотограф Борис Урумов. По-рано тази година, Милениум започна разпространението на менторската си програма сред български гимназии във Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив и очаква да проведе подобни срещи в София през декември. Целта е младите хора да безвъзмездно помагат едни на други в своята академична или професионална реализация.
     Милениум Клуб България е организация на българите родени след 1981г., която цели да даде възможност на поколението на милениалите да участват активно в българския обществен живот, без значение къде се намират. Ние вярваме, че образованието е най-важният етап от развитието на един човек и се стремим да помогнем на възможно най-голям брой българи да получат качествено образование.