"Вода"- фестивал в басейн!

   Фестивалът за съвременни изкуства „Вода“ ще представи второто си издание в Бургас от 14 до 16 септември в изпразнения в момента плувен басейн на Младежкия културен център и съседните на сградата пространства.
   В програмата ще бъдат представени творби от български и международни визуални артисти в областите видео, инсталации, фотография и артистични трансформации. Билети за феста се продават на касата на Културния дом на нефтохимика.

   Фестивалното пространство включва закритият басейн с размери 25 х 12,5 метра и множеството по-малки помещения - съблекални, бани, коридори, котелно помещение, стрелбище и други пространства, оформящи своеобразен лабиринт. Произведенията ще бъдат разположени в помещенията на басейна и околното пространство. Зрителите ще преминават през случващи се пред тях презентации в избрана от тях последователност.
  "Вода" се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Бургас и подкрепата на Art Council Korea, Korea Dance Abroad и Ообщинско предприятие "Спортни имоти".