Доброто винаги намира кауза

    Инициативата "Доброто винаги намира кауза" на ПГЧЕ „Васил Левски“ продължава. На първия учебен ден в двора на гимназията ще бъде поставена кутия за дарения. Целта е вместо цветя за преподавателите присъстващите на празника да подадат ръка на дете в нужда. Комисия от родители, учители и ученици ще направи отчет на събраните пари и сумата ще бъде предоставена на нуждаещи се. Миналата година с инициативата на 15 септември бяха подпомогнати трима младежи с хронични заболявания, възпитаници на ПГЧЕ. Благотворителните инициативи на училището, обединени под мотото "Доброто винаги намира кауза", ще продължат през цялата година. 
   Община Бургас подкрепи кампанията на близки на болно дете да бъдат събрани средства за скъпите операции с инициативата - "Пълна дарителска кутия вместо цветя за първия учебен ден”. Част от нея е кампанията "Дарение вместо цветя". Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола.
   Учителската колегия при СУ ”Константин Петканов” – Бургас съшо подкрепя инициативата на Община Бургас – „Дарение вместо цветя”. Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на малкия Никола от Бургас, на който предстои скъпоструваща операция в чужбина след диагноза „дефицит на бедрената кост”.
  Очаква се и други Бургаски училища да се включат в добри каузи.