Най-добрите ски учители от цял свят идват в Пампорово!

    Най-добрите ски учители от цял свят пристигат в Пампорово на 17 март за XXI-я си международен конгрес. ИНТЕРСКИ КОНГРЕС се организира веднъж на четири години, а целта му е да популяризира зимните спортове в целия свят, да промотира развитието на ски зоните и ски курортите, както и на туризма като цяло. Висшият форум на Международната асоциация на ски учителите ще събере в Родопите 1100 експерти от 33 държави - членки и 3 страни-наблюдатели.
    В продължение на една седмица, от 17 до 23 март, асовете в снежните спортове ще представят най-новите тенденции в обучението по ски, сноуборд, фристайл и ски бягане. Програмата включва над 100 демонстрации, включително и вечерни шоу програми, десетки работни срещи, лекции и представяния на демо отборите на държавите-участнички. 
   Интересни вечери със специална програма подготвят кандидатите за следващото домакинство – тиролският курорт Кицбюел и финландският Леви. Курортът “Пампорово” и Българско ски училище организират специална програма за откриването на „ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019“, която ще се излъчва директно от БНТ. Обществената телевизия е медиен партньор на проявата.
    За първи път в историята на форума ще се проведе и социална инициатива, насочена към децата и младежите. Ще бъдат обучени 100 деца в неравностойно положение, а връзката им със зимните спортове ще продължи и през следващите години, благодарение на дарителската кампания, която ще бъде организирана по време на конгреса.  

    Курортът Пампорово спечели домакинството на „ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019“ преди четири години в конкуренция с руския курорт Сочи и финландския Леви. Досега форумът се е провеждал във водещи ски държави като Австрия, Германия, Швейцария, Норвегия, Франция, САЩ и Италия. Последната среща на ски инструкторите от цял свят беше през 2015 година в Аржентина. 
   Организационният комитет на ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019 ПАМПОРОВО благодари на всички спонсори, компании и организации за подкрепата по подготовката и провеждането на това мащабно и значимо за спорта и туризм