НДК ще е домакин на първите финали от A1 Gaming League

    Най-новата гейминг лига у нас – A1 Gaming League, ще достигне кулминацията на своя първи сезон на 23 март в зала 3 на НДК. Освен финалните срещи на голямата гейминг сцена, организаторите предвиждат и отделни фен зони, в които всички желаещи посетители ще могат да играят Fortnite, League of Legends, FIFA19, Brawl Stars и да се състезават за специалните награди, осигурени от партньорите на лигата – OMEN by HP, Huawei и Red Bull.
    След плейофната фаза през февруари, която беше проследена от над 25 000 зрители онлайн, класиралите се ще се борят за купата на А1 Gaming League и наградата от 15 000 лева, част от общия годишен награден фонд от 50 000 лева. През деня на 23 март финалистите ще мерят сили в пет от най-популярните в световен мащаб игри: League of Legends (отборно), CS:GO (отборно), FIFA19 (индивидуално), Hearthstone (индивидуално), Clash Royale (индивидуално).

   Новата състезателна гейминг лига на България – А1 Gaming League, беше обявена официално през септември 2018 година по време на най-голямото младежко събитие у нас - Aniventure Comic Con.
   Само за 5 месеца лигата регистрира над 4 500 участници, турнири всеки уикенд и плейофи, които отличиха най-добрите отбори и играчи. По време на първия сезон в лигата взеха участие и някои от най-успешните съвременни български геймъри, които вече се радват на отличия в света на електронните спортове. Сред тях е Иван Чуров, един от най-добрите FIFA играчи у нас, наскоро подписал с е-спорт дивизията на Манчестър Сити, както и Сезер Сабриев, бронзов медалист от отборното Световно първенство по FIFA19.
    Освен с последен модел гейминг конфигурации и периферия за финалистите, зала 3 на НДК ще бъде оборудвана и с допълнителни машини и последни модели телефони в отделните зони, на които могат да играят и всички посетители в паузите между финалните срещи. В специално обособената зона на А1 ще се провеждат и турнири по Fortnite, в които ще могат да се включат до 240 играчи, записванията стават на място. Red Bull пък ще предизвика играчите, харесващи отборните игри, с 2vs2 турнир по FIFA19 с нестандартни правила - победител ще бъде отборът, вкарал два последователни гола на съперника си. Голямата награда тук ще бъде изживяване от света на Red Bull.
   В зоната на OMEN by HP ще се проведе 1v1 турнир по League of Legends, а мобилният гигант Huawei ще организира първи турнир по Brawl Stars – записванията и за двете игри ще стават на място в зоните. Билетите са на цена от 5 лева и са в продажба в билетния център на НДК, в бензиностанциите OMV, в мрежата на Eventim и онлайн тук. На място билетите ще бъдат на цена от 10 лева.