За втори път фестивалът "Дни на Африка в Бургас" ще е тук!

   Второто издание на единствения по рода си Фестивал на Африканската култура в България ще се проведе между 18 и 25 юни в Бургас. Той представя поредица от събития с участието на Африкански и български артисти. Тази година акценти в програмата на фестивала са Африкански танц и перкусии уъркшоп, които ще бъдат от 18-ти до 24-ти юни в Младежкия културен център и КЦ "Морско казино". Атрактивното плажно Афро парти с Дръм съркъл /перкусионни ателиета/ ще бъде на 22-ри юни на бургаския плаж, а на 25 юни на открита сцена "Охлюва" ще се състои Афро концерт отново с Дръм съркъл. Артистична ко-продукция ще представи съвместен музикален и танцов проект на артисти от Сенегал и България. Всеки от дните на фестивала ще се съпътства от Афро базар.
   За пръв път в събитието ще се осъществи Дръм съркъл с отворено участие за желаещите да се включат в събитието. Дръм съркъл е колективно свирене на барабани. Обикновено участниците са подредени в кръг и не е необходимо те да имат предварителен опит. В дните на фестивала са предвидени два Дръм съркъла на открито - на 22 юни, в рамките на плажното парти и на 25 юни преди началото на Афро концерта.
   Пълната програма на фестивала и условията за участие в уъркшоповете можете да намерите в събитието на фестивала във Фейсбук: https://web.facebook.com/events/662525240859471/
   Гости на Дни на Африка са Yama Ndione и Fatou Diallo от Танцова трупа DAMBALLAH, Сенегал и Sammy Kouyate - потомствен музикант от рода Грийо и музикална звезда от Гвинея. Българските участници в прокта са : Мария Косса, преподавател по Африкански танци от София, Асен Хайдутов - перкусионист и популярен бургаски музикант, Танцова компания "Дюн".
    Участието в уъркшоповете по перкусии /джембе/ и Африкански танци се осъществява с предварително записване на: studio_ dune@abv.bg или на тел. 0898912545 - Петя Стойкова, в нашата фейсбук група: Days of Africa in Burgas CLUB или на лично съобщение в събитиeто: Days of Africa in Burgas. Посещението на уъркшоповете, заедно с двата дръм съркъла, се осъществява със заплащане на символична такса за участие - 25 лв. за целия период на провеждане. Всички събрани средства ще бъдат използвани за реализацията на проекта "Дни на Африка в Бургас".
   За участие в двата Дръм съркъла в рамките на фестивала, трябва да запазите място предварително. Местата са ограничени, съобразно броя на музикалните инструменти, които се осигуряват от организаторите. Можете да се включите в събитието и личен перкусионен инструмент /джембе, тарамбука, конга/. Организаторите си запазват правото на промяна на предварителната програма.
   За новини и уточнения по програмата, моля следете събитието и страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/662525240859471/ и https://www.facebook.com/Days-of-Africa-in-Burgas-862876924046839/