Чарлз има коронавирус!

    Британският престолонаследник принц Чарлз е дал положителни резултати от теста за коронавирус, съобщиха световните информационни агенции. Симптомите му са леки и е в добра форма, посочват още от двореца. 71-годишният принц Чарлз от няколко дни работи от дома си, уточниха от канцеларията му. Съпругата му - херцогинята на Корнуол, Камила също е изследвана. Тя не е заразена с вируса. Принц Чарлз и съпругата му са се самоизолирали в дома си в Шотландия.
   „Не е възможно да бъде уточнено от кого принцът се е заразил заради многобройните му обществени ангажименти от няколко седмици“, казаха от Кларънс хаус. Според британската преса принц Чарлз, който е в замъка Балморал, е бил на събитие на 10 март в Лондон, на което е присъствал и принц Албер Втори от Монако. За него също беше съобщено, че е с положителен тест за Ковид-19.
   Кралица Елизабет Втора, която е на 93 години, се оттегли в замъка Уиндзор, на около 40 км от Лондон. Британското правителство поиска всички, навършили 70 години, да се изолират за 12 седмици.