Първият чартър от Амстердам за летен сезон 2020 год. кацна на Летище Бургас, на 26 юни

   На 26 юни кацна първия чартър с туристи от Нидерландия у нас. Заедно с тях пристигнаха туроператори и журналисти, които след завръщането си в Амстердам ще излъчат репортажи за предприетите противоепидемични мерки в България и как се подготвят хотелиерите по Българското Черноморие за дългочаканите туристи.
   Сред ВИП гостите на събитието бяха водещи фигури от най-голямата нидерландска авиокомпания Corendon: Steven Van Der Heijden – Главен изпълнителен директор на Corendon, Sjoerd de Kort - Продуктов директор и Rene Oude Groeniger – Мениджър договаряне за дестинация България.
    Програмата на журналистите и туристическите агенти включваше обиколка на стария град в Несебър, посещение на най-предпочитаните обекти в курортите Слънчев бряг, Несебър и Поморие. Кратката визита на Българското Черноморие завърши с дегустация и коктейлна вечеря в хотелския комплекс „Феста Виа Понтика Ризорт“, гр. Поморие, който беше отличен от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация с приза за „Най-добър морски хотелски комплекс с винарска изба за 2019 г.“  
    Гостите посетиха автентичната изба и заобиколени от 8 тонните бъчви, които пазят вековна история, се пренесоха в едно незабравимо винено пътешествие във времето. Историята на винарската изба, част от комплекса започва още от началото на миналия век. Майсторите винари предавали и защитавали през вековете древната слава на Поморие и през 1932 год., вдъхновена от френски архитект, е построена първата съвременна изба, позната днес с името „Черноморско злато“.
    От комплекса разказват, че в бъчви, изработени от странджаски дъб, на повече от 70 години, отлежават брендита и ракии, а в единствените на Балканите шарантски казани се изваряват неповторими по рода си високоалкохолни напитки. В уникални по рода си "барици" отлежават уникалните и неповторими брендита и ракии, с които избата на „Черноморско злато“ прославя страната ни по цял свят, като една от най-добрите дестинации за винен туризъм. През годините, усещайки магичността на мястото, комплексът развива и Медицински център, в който гостите могат да се насладят на процедури с вино, грозде, поморийска луга и кал, всяка от които впечатлява с несравнима наслада за сетивата и ползи за здравето.
   Ръководството на хотела е предприело всички противоепидемични мерки, за да се чувстват всички гости спокойни по време на събитието.

За Феста Хотели: Феста Хотели е хотелска верига, част от Феста Холдинг, чиято история започва през 2003 г. с първия хотел на бранда в гр. Несебър – Хотел „Феста Панорама“. През годините, една от основните цели, към която се стреми веригата е да предлага не само места за настаняване, а качествена услуга, свързана с цялостното преживяване на всеки гост. Портфолиото на Феста Хотели включва 7 хотела: Четиризвездният хотел „Феста София“ в столицата, както и пет ваканционни хотела в страната – Хотел „Феста Панорама“ в гр. Несебър, Хотел „Феста Виа Понтика“ в гр. Поморие, Хотел „Феста Поморие Ризорт“ в гр. Поморие, Хотел „Гардения Хилс в к.к.Слънчев бряг и два хотела в к.к. Боровец – Хотел „Феста Уинтър Палас“ и Хотел „Феста Чамкория“. Вече повече от 15 години дружеството убедително се налага не само на българския, но и на чуждия пазар като престижна хотелска верига с гарантирано качество на предлагания туристически продукт.