Започва турнето на Васил Петров „SYMPHONY WAY“ – на 23 юли е в Бургас!

    Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик са първите градове част от турнето Васил Петров започва турнето Symphony Way с обичани песни, представени заедно с Врачанска филхармония под диригентството на Христо Павлов и с джаз триото на Йордан Тоновски.
     Премиерата е в Пловдив на 21 Юли, Бургас е вторият град който ще посети Васил Петров. На 23 Юли от 20:30ч. ще представи новата си концертна програма на сцената на Летния театър. Турнето ще премине и през Петрич, Варна, Балчик, Zornitza Family Estate Relais & Chateaux до Мелник и Блек Сий Рама Голф и Вили.
   Васил Петров ще ни развълнува с джаз стандарти, поп песни, хитове от репертоара на „Бийтълс“ – Something, Michelle, Yesterday, Стинг “Fragile”, филмова музика от Мишел Льогран и Чарли Чаплин, джаз стандартите Caravan на Дюк Елингтън и други.
    „Ще представим програма, която искрено се надавям, че ще очарова хората и ще си припомнят познати мелодии, които са малко позабравени, но ги представяме в нова светлина с мащабния звук на Врачанска филхармония. Това е универсална музика, която се е утвърдила и се е превърнала в стандарт, в критерий за качество – вечно зелени песни, харесващи се, слушащи се. Неслучайно те минават през годините в различни интерпретации, попадат в ръцете на различни аранжори. Това е най-красивото и интересното на тази музика – че винаги се обновява.“ – споделя Васил Петров.
    Аранжиментите са направени специално за Васил Петров от Ангел Заберски син, Васил Спасов, Румен Тосков и Христо Павлов. На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Заедно с оркестър тя ще изпълни „Цигански напеви“ на Сарасате, трета част на Годишните времена на Вивалди и прочутият „Сантиментален валс“ на Чайковски, който е част и от новия албум „Flying through the music” на цигуларката.
   Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Билетите вече са в продажба онлайн в мрежа на ивентим, в платформата URBO и на място от БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР „ЧАСОВНИКА” /пред хотел България/. Билети на цени от 15лв., 20лв. 30лв. За повече информация тел: 0894 898 098, Маруся Русева /Арт ателие/. За допълнителна информация: https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial/