„Дискриминацията не ти отива"!

  Предстои шестото издание на младежкия форум „VOICE IT, мнение от значение“,  който всяка година се провежда на 20 ноември – Световния ден на детето – денят на приемане на Конвенцията за правата на детето на ООН.
  Посланието на тазгодишния Voice it e: „Дискриминацията не ти отива", а амбицията на форума е да предизвика дискусия по темата за различните видове дискриминация. Целта на Voice it е да постави акцент върху темата за правата на децата и тяхното право на мнение. Затова форумът създава пространство, в което децата и младежите могат да изразят своята гледна точка по въпроси, които ги вълнуват, да споделят своите преживявания и търсения и да участват в решаването на проблемите. Voice it е възможност техният глас да бъде чут от обществото, държавните институции и медиите. Събитието се организира от Национална мрежа за децата съвместно с Младежка мрежа „Мегафон“ и в партньорство с УНИЦЕФ България.
   По традиция в него участват широк кръг неправителствени организации, специалисти и експерти по ключови социални теми, както и представители на държавни институции. Тази година събитието ще се проведе с всички мерки за безопасност в чисто новото пространството The STEPS.
    То ще бъде своеобразна дискусия, която ще се излъчи с директен live stream във Фейсбук страницата на Национална мрежа за децата. В разговора за дискриминацията ще се включат известните личности: популярният български актьор, режисьор и драматург от арменски произход: Ованес Торосян, колоритният танцьор от „България търси талант“ - Реми Тоин, който е от нигерийски произход, израснал без родителите си, в Дом за сираци в Перник, но открит и отгледан от приемна майка, както и председателят и съосновател на фондация „Глас“ – лъчезарният, страстен пътешественик, активист, читател, парти маниак, изряден домакин, а в работното си време какво ли още не - Симеон Василев.
   В дискусията експертно мнение ще споделят: Даниела Житарска, гещалт терапевт и Юлия Раданова, юрист от Мрежата за правна помощ на НМД, както и ще се чуе гласът на децата и младежите със свои позиции, идеи и въпроси по темата.
  Директният стрийм на Voice it на 20 ноември, 2020 г., от 14 до 16 часа в страницата на Национална мрежа за децата.