ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛ „ИБЕРИА-СОЗОПОЛ 2024“!

   На 16 Май /четвъртък/ 2024 г. от 19:00 часа в киносалон НЧ „Отец Паисий 1896“ - гр. Созопол ще открият фестивала "Иберия - Созопол 2024 г." Събитието е със съдействието на Национален комитет за Испания и Република България за ЮНЕСКО.
   Официално откриване ще бъде от г-н Тихомир Янакиев – кмет на Община Созопол с гост г-жа Хаионе Серейхо Лизаралде, Заместник посланик на Посолство на Испания в София. - Участници в програмата са хор „Морска магия“ с ръководител г-н Николай Стоянов.
    Предстоят много и интересни събития, които ще зарадват жителите и гостите на Созопол. На същия ден е представянето и награждаването на участниците от Национален ученически конкурс плакат за Фестивал „ИБЕРИA - СОЗОПОЛ 2024“,.Представяне и награждаване на културен проект „Творчество без граници“. Следва концерт на испански изпълнители: Група за Фламенко танци на ВИКТОР РОХАС и Група за хор и танци от Михас на ФЕЛИСА ГАБРИЕЛ.
     На 17 Май/ петък/ 2024 г. от 16:00 часа на: пл.Кулата ше се проведе Национално ученическо състезание „Специалност Барман и Готвач “. Тема на състезанието е: „Културен, гастрономичен и туристически мост между Андалусия-Испания и България“. ЖУРИ: Майстор готвач: Десеада Осорио/Deseada Osorio. Награждаването ще бъде от майстор готвач: Десеада Осорио/Deseada Osorio,койт  ще приготви рецепта „Бунуелос“ от Андалусиа, типична за месец май в присъствието на г-жа Хаионе Серейхо Лизаралде, заместник посланик на Посолство на Испания в София.
    От 19-сет часа на същия ден е празничния концерт „ИБЕРИЯ – СОЗОПОЛ 2024“ Началото е в киносалон НЧ „Отец Паисий1896“ - гр. Созопол. Участници в програмата са - Сдружение „Социален център - Бургас“, с ръководител: Марионела Стоянова; Група за Фламенко танци на ВИКТОР РОХАС;  Група за хор и танци от Михас на ФЕЛИСА ГАБРИЕЛ.
   На 18 май събота от 16:00 часа на пл.“Кулата“ ще има курс по испански танци - Ателие за украса с ръчно изработени цветя на „МАЙСКИ КРЪСТ“ - типичен за месец май в Испания. От 18:00 ч. ще се състои   18 Май/събота/2024 г. Начало :16:00 часа Място: пл.“Кулата“ - Курс по испански танци - Ателие за украса с ръчно изработени цветя на „МАЙСКИ КРЪСТ“ - типичен за месец май в Испания. - 18:00 ч. Пасарела на рокли и костюми - стил „Фламенко“
     Граждани и гости на гр. Созопол са поканени да се присъединят към ателиетата представени от испанските участници във Фестивал „ИБЕРИА-СОЗОПОЛ 2024“.  
   Заключителният гала концерт е от 19:00 часа в киносалон на НЧ“Отец Паисий 1896“- гр.Созопол. Участници в програмата са група за хор и танци от Михас на ФЕЛИСА ГАБРИЕЛ - Народен Хор „Трипетлика“, при център за подкрепа на личното развитие - гр. Бургас, Ръководител: г-жа. Пепа Запрянова; Група за Фламенко танци на ВИКТОР РОХАС; Танцов състав при Тракийско дружество „Яни Попов“- гр. Созопол Худ. Ръководител: г-жа Камелия Гамартиева. По време на заключителния гала концерт е и награждаването на участниците и закриването на фестивала „ИБЕРИА-СОЗОПОЛ 202
4