"Дакота"се играе на 4-ти в НХК

    След Спанак с картофи и Арт, "трите мечки" Бахаров, Вергов и Карамазов посягат към черна комедия, в която реалността и сънищата се оплитат на кълбо. Дакота е една от най-известните пиеси на испанеца Жорди Галсеран, решил да ни покаже колко голяма част от живота ни "се случва" единствено в собствените ни глави.
Главен герой тук е Иполит Харама (Бахаров) – успешен стоматолог със съпруга, която обича и бебе на път. Всичко най-красиво обаче се преобръща на 180 градуса, когато след две седмици в кома той е обсебен от ужасни кошмари – в стил "жена ми Лаура целува друг зъботехник!". Още по-лошото е, че сънищата изглежда започват да се случват и наяве, а Иполит си внушава, че има ясновидски способности и пада в капана на обърканото си въображение. Големият извод е, че ние сме собствения си кошмар (този път не са другите), но и да го знаем сякаш не е достатъчно.
   "Мечките" отново са верни на принципа си да работят само с приятели и съмишленици, което довежда Александра Василева на сцената и Владо Пенев на режисьорското мяс
то. Спектакълът се играе на  4 септември (петък) от  19:30 в залата на НХК Бургас.