Като лъвовете. Креативната комуникационна индустрия се подготвя за Cannes Lions 2014

Световните лидери в сферата на креативността, комуникацията, маркетинг и рекламата се подготвят за 61вия интернационален фестивал по креативност Cannes Lions, който ще се проведе в слънчев Кан (Франция) между 15 – 21ви юни.

Вдъхващ креативност от 1954 насам, фестивала е най-голямото световно събитие, което отразява и празнува изключителни идеи в комуникационната сфера. В центъра на фестивала са иновациите във всеки медиен канал – от мобилни до билбодове, дизайн, онлайн и реклама. Фестивала е дом на големите идеи, които променят начинините чрез които брандовете комуникират с клиентите си.

Наградите на Cannes Lions отразяват най-добрите кампании през изминалата година, а програмата с лекции от лидерите в сферата загатват за тепърва идващите тенденции. Повече от 35, 500 участия от целия свят са представяни и оценени по време на фестивала. Победителите получават високо признатия Lion трофей, символ на изключителна креативност в категориите филм, принт, продуктов дизайн, промо, мобилни канали, интерактив, интегрирана реклама, дигитални кампании, както и най-добри медии, директен маркетинг, ПР, креативна ефективност и инновационни идеи.

Фестивала е и единственото истински глобално събитие за рекламисти и професионалисти в маркетинга и комуникациите, посещавано от повече от 12,000 гости от 95 държави. Седмицата на Cannes Lions включва лекции, семинари, прожекции и уъркшопи със световните лидери в индустрията и предлага изключителни възможности за обмен на знания, намиране на нови контакти и споделяне на идеи.

Определено една от най – очакваните седмици през юни! За всички, които искат да се пренесат в Кан от удобството на собствения си лаптоп, Cannes Lions ще излъчва на живо някои от най-интересните семинари тук http://www.canneslions.com/lions_live/

Екипът на MIXX ще държи в течение всички маркетинг ентусиасти с новини от фестивала в ефир и чрез Фейсбук страницата ни.