Новини

    Изпълнено с активности и интересни събития лято подготвят в Пампорово „Пампорово Адвенчър Парк“ е новата аткракция в курорта. Лифтовете ще работят без почивен ден от 15 юни до 22 септември Много интересни събития и атрактивни предложения за летни забавления подготвят от родопския ни курорт за новия сезон. Гарантирана седмична програма с най-различни активности в Пампорово и района развлича туристите от началото на юни и ще продължи през цялото лято.

   На 22-ри юни на Северния плаж на Бургас ще се проведе традиционният турнир по плажен волейбол в памет на Тодор Савов, издание 2019. Каузата на спортното събитие е изграждането на спортна площадка на открито за деца със СОП в помощно училище "Отец Паисий", гр. Бургас. Името на проекта, с който са ангажирани всички Ротари, Ротаракт и Интеракт клубове в града ни е: "Подарете ни детство, за да почувстваме света".

   Второто издание на единствения по рода си Фестивал на Африканската култура в България ще се проведе между 18 и 25 юни в Бургас. Той представя поредица от събития с участието на Африкански и български артисти. Тази година акценти в програмата на фестивала са Африкански танц и перкусии уъркшоп, които ще бъдат от 18-ти до 24-ти юни в Младежкия културен център и КЦ "Морско казино".

   Денят 8 юни е определен за Световен ден на океана по инициатива на участниците в Конференцията на ООН по проблемите на Земята през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Официалното отбелязване на Световния Ден на Океана обаче започва през 2009 година. Световен океан е общото название на непрекъсната водна обвивка на Земята, включваща всички океани и морета. Световният океан заема 71% от площа на Земята, като средната му дълбочина е 3 790 m, а максималната достига 10 923 m в Марианската падина.

    Феновете на Cacao Beach Club могат за започнат подготовката за летния сезон, защото любимият им клуб обяви първото си събитие за годината. На 8 юни официалният старт на лятото ще бъде даден в компанията на испанците Dennis Cruz и Tini Gessler.

   Международният ден на блондинките се чества за първи път през 2006 година, когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче". Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. Смята се, че блондинките са се появили за първи път на Земята преди около 11 000 години. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс.

   Според нов закон, приет във Филипините, всеки гимназист и студент трябва да засади поне по 10 дръвчета, преди да се дипломира. Законът придава официален характер на традицията да се засаждат дръвчета при дипломиране, като надеждата е това да помогне и в борбата с климатичните промени. Противниците на закона твърдят, че това може да доведе до засаждането на 525 млрд. дръвчета за времето на едно поколение, ако всички го спазват стриктно.

   В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около остров Света Анастасия. Традиционно на тази дата посетителите могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия. Екипът на острова ще ви предложи да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа.
    Музикантите от група "Stiff Bones" ще свирят на плажа за настроение.

Група фотографи от PhotoSchool се обединяват и се включват безвъзмездно, за да помогнат на малката Цвети! Датата е 1-ви юни и не е избрана случайно. Денят на Детето, защото всяко дете заслужава щастливо детство и светло бъдеще!

Страници