Новини

    Тази събота Пампорово ще бъде домакин уникалното зимно вело състезание “Winter Bike Duel” 2019, което ще се проведе за девета поредна година и ще предизвиква десетки колоездачи от всички краища на България и съседните страни.

   На 13 февруари се отбелязва Световния ден на радиото и празнуваме уникалната способност на тази медия да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо. Радиото е най-широко достъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.

От тихоокеански остров до затвор – някои от местата, на които ще се гласува на европейските избори през май са наистина необичайни.

Какво общо имат подводниците, затворите с висока степен на сигурност и тропическите острови? На всички тези места в края на май можете да видите европейци да гласуват в европейските избори.

    Бюрото на Европейския парламент в България проведе публична дискусия на тема „Имат ли значение фактите? Дезинформацията като инструмент по време на избори“.

   Чайлдиш Гамбино влезе в историята като първият рап изпълнител, спечелил в категорията „Запис на годината“. Носителят на Грами, Златен Глобус и Еми, Чайлдиш Гамбино ака Доналд Глоувър, спечели „Грами“ в една от най-важните категории на състоялата се снощи 61-ва Годишна церемония по раздаването – „Запис на годината“ – за хит сингъла си "This is America". Той влезе в историята на световната музикална индустрия като първият рап изпълнител, отличен в тази категория.

   На 5 февруари настъпи Китайската нова година, която ще премине под знака на Земния глиган, който ще властва до 24 януари 2020 година. Глиганът завършва 12-годишния цикъл и неговата задача подтиква към обобщение, разрешаване на конфликти и установяване на отношения, които достойно могат да завършат дългата житейска поредица.

   Последният сингъл на Ариана Гранде 7 Rings оглавява музикалните класации вече няколко седмици. За да отпразнува успеха, певицата татуира името на песента върху дланта си с японски символи. Оказа се обаче, че е допусната правописна грешка и текстът в превод означава вид малко барбекю върху дървени въглища, а не "Седем пръстена".

   Това е посланието, което изпълнителният председател на Webit и посланик на добра воля за дигиталните технологии на България - Пламен Русев изпрати към света от Давос и сподели с кацането си на летище София. Той разказа от първо лице впечатленията си от изминалата седмица на световния икономически форум в Давос.

   Грипната епидемия за област Бургас остава в сила. От Регионална здравна инспекция отчитат лек спад на случаите на заболели от грип и ОРЗ, но цифрите се запазват над епидемичните стойности.

Страници