Новини

Над 80 бегачи са се записали за първото издание на кроса Morning Run Burgas, който се организира от Спортен клуб Бегач съвместно с Община Бургас. Стартът е в 9 часа на 21 октомври, неделя. Дистанциите на кроса са три: 5, 10 и 20 км. Стартовата зона е на входа на морската градина откъм хотел "Приморец", като всички бегачи ще се движат в най-крайната алея до морето. 5 км дистанцията ще е до края на морската градина и обратно. 10км ще е до железопътния прелез до велоалеята и обратно, а участниците на 20 км ще бягат до Сарафово и обратно.

    Разпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на Черноморско злато, които агенция Митници запечати миналата седмица след извършена проверка в производствената база на дружеството в Поморие. Това съобщават от пресцентъра на „Черноморско злато”.

   Талантливата певица Михаела Маринова ще покачи настроението на почитателите на хубавата музика и водните спортове на 10 ноември от 16.30 часа в Бургас. Това ще се случи в модерната нова зала "Парк "Арена ОЗК". Младата българска поп звезда ще бъде специален гост - изпълнител на откриването на мащабния плувен турнир Burgas Swimming open`2018. Събитието ще събере на едно място над 600 топ плувци от страната и чужбина. "Приятели, очаквам ви на първото издание на Burgas Swimming open`2018.

   "Пожелавам Ви да продължавате да преследвате целите си със същата воля, амбиция и последователност. На Живко Гюров пожелавам да донесе като боец много купи и медали от престижни световни турнири, а на Димитър Костов да покори и този връх, който е най- голямо предизвикателство за него". Това заяви кметът Димитър Николов по време на срещата си с двамата изявени бургазлии. Живко Гюров, който е състезател от бургаския клуб "Интер 92" се завърна преди дни от Италия с бронзов медал от Световното за деца и юноши.

   Православната църква почита паметта на Свети апостол Тома. Той е един от апостолите на Исус Христос. Наричали го Близнака, тъй като според една от версиите много приличал на Христос. Изразът Тома неверни е станал нарицателен за недоверчив човек.В евангелските истории апостол Тома присъства с разказа за "Уверението Томово" В него се разказва как Тома не повярвал на разказите за възкресение Христово, докато не видял със собствените си очи раните от гвоздеите и от пробитото копие в ребрата Христово.

    Taylor Swift ще открие тазгодишната церемония по връчването на Американските музикални награди с изпълнение на своя песен. Събитието ще се проведе в Лос Анджелис на 9 октомври. Двадесет и осем годишната певица оповести новината във видео в Instagram, което бе пуснато в телевизионното предаване Добро утро, Америка. Swift не е пяла на церемонията за Американските музикални награди от 2014 г. За тазгодишните отличия тя е номинирана в 4 категории, а през годините Taylor е спечелила общо 19 награди.

   Днес в студиото на радио  MIXX на гости са хиляда усмивки. И буквално. Голяма усмивка  дойде и от Руската гимназия! Тя  днес е официалната униформа в ПГЧЕ”Васил Левски”. Доброволци раздадоха самозалепващи се стикери на своите съученици във връзка със Световния ден на усмивката. Те им отвърнаха с усмивка и обещанието да не забравят да поздравят своите учители, които днес също имат празник.

     В събота /6-ти октомври/ от 12.00 часа, Клуб по български народни танци "Чанове" ще проведе есенен форум по повод 9-ия си рожден ден. В него ще вземат участие около 150 участници от клуба. Събитието ще започне точно в 12.00 часа с дефиле от площад "Тройката" до сградата на Община Бургас, където от 13.00 часа членовете на клуб "Чанове" ще изнесат концерт, на който са поканени всички бургазлии и гости на града.

    На 5-7 октомври ще се проведе тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното, който се организира от Община Бургас.  Забавата е на площад "Тройката" в сезона на изобилния морски улов.
   Фестивалът ще предложи изкусителни кулинарни щандове, където гостите да се насладят на прясно уловена рибка, приготвена от най-добрите майстори и 10-метров бар със специална селекция от най-добрите български вина.

Страници