Новини

    На девета поред церемония Фондация Астика и община Бургас връчват Националните награди „Доброволец на годината“ тази вечер в Морското казино, от 18.00 часа. За първи път тази година голямата награда е бронзова статуетка изработена специално за наградите от склуптора Огнян Петков. Довечера  разберем кой ще спечели голямата награда, както и в категориите „Околна среда“, наградата на Европейски корпус за солидарност и в най-оспорваната категория „Хуманитарни дейности".

    Кметът Димитър Николов обяви 6 декември, петък, за неучебен ден. Заповедта му важи за всички училища на територията на общината. Така децата масово ще могат да се включат в многобройните събития и да допринесат за празничната атмосфера в този специален за всички бургазлии ден.
   "Бургасбус" също ще направи жест към всички свои клиенти, подкрепен от Общината.  На 6 декември автобусите в градския транспорт ще возят безплатно от 16.00 часа до последните редовни курсове за деня.

     Във връзка с приключилият национален конкурс „Най-здравословната рецепта в училище 2019 г. предстои официалното награждаване на отличените в конкурса деца и рецепти за 2019 г. Награждаването ще се състои на 05.12.2019г(четвъртък) от 10.00 часа в сградата на Областна администрация Бургас.

   Майсторът на спорта Стоян Апостолов, оглавяващ небезизвестната фамилия АПОСТОЛОВИ, ще чества на 3-ти Декември 2019 г. (вторник) - 50 години АКТИВНА СЪСТЕЗАТЕЛНА ДЕЙНОСТ.
   Съпругът на покойната Елена Апостолова, майстор на спорта по автомобилизъм, многократна Шампионка на България, основател на АСК”ЕЛЕНА ТИЙМ” и Основоположник на традиционното за града “РАЛИ ЗА ЖЕНИ 8-ми МАРТ”, ще отпразнува ЮБИЛЕЯ си в семейния Автосалон “ХОНДА - АПОСТОЛОВ” от 13:30ч..

   Състезателят на СК "ИЧИ ГЕКИ" - Варна Богомил Костов стана световен шампион при "Елит" юноши 16 - 17 години в категория до 65 килограма на провелото се в Япония 12-то Световно първенство за мъже на без категории по карате киокушин и Световно елитно първенство за юноши и ветерани. Той победи своите четирима съперници още в редовното време с вазари и ипон.

    Многообразието е реалност, а толерантността към различията – свобода на духа и висша човешка добродетел. Така над 130 младежи от 9 бургаски училища обобщиха изводите от дискусия на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”.

    Пампорово стартира сезона със значителни инвестиции, нови и атрактивни проекти, които да дадат голямо разнообразие и избор, с основната цел да обогатят престоя на всеки турист не само в ски зоната, но и извън нея. Курортът продължава подготовката за ски сезон, изпълнен с интересни спортни, театрални и музикални събития, които да разнообразят културния живот в Пампорово и да придадат добавена стойност към ски почивката.

    Среща-разговор на тема „Толерантността в нашия живот“ събра ученици и възрастни в бургаското училище „Петко Росен“.  На събитието, организирано от  Народно читалище „Любен Каравелов 1940“ присъства и областният  управител Вълчо Чолаков. „ Моят ноември тази година минава под знака на активните млади хора. В работен план ангажиментите ми налагат да бъда част от редица събития по актуални теми. Тези ангажименти обаче дадоха нови перспективи на очакванията ми към младото поколение.

   Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в 19 населени места в цялата страна до края на ноември. Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип 2 и правилен контрол на заболяването, което в световен мащаб се превръща в новата здравна пандемия.

Страници