Новини

  Със забавна програма, много демонстрации и настроение ще стартира 34-то издание на "Флора Бургас" 2018. В събота, 28.04. в 10:30 ч. ще отворят врати няколко цветни работилнички за всички деца, които имат желание да творят. Изложбените зали ще бъдат официално открити в 11:30 ч. и всички посетители ще могат да се насладят на специално създадените арт инсталации и аранжировки от цветя. Малко по-късно през деня ще се проведат и няколко демонстрации на открито, а от 19:00 ч.

    Слънцето се усмихна и даде знак, че е време да започне подготовката за единадесетото поредно издание на знаковия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури. "Митове и чудовища" е избраната тема тази година. Според предварително представените проекти, вдъхновението на участващите скулптори ще дойде от вълнуващите истории за могъщи богове и богини, легендарни зли същества, великани, магьосници, смели герои, битки и приключения.

  Херцогиня Катрин роди момченце.  Бебето се е появило на бял свят в 11.01 часа (13.00 часа българско време) в частното крило "Линдо" на лондонската болница „Сейнт Мери“, където се родиха по-големите му брат и сестра принц Джордж и принцеса Шарлот. Майката и бебето (което тежи 3 килограма и 800 грама) се чувстват добре, а гордияттатко принц Уилям е присъствал на раждането, допълват от двореца Кенсингтън.

   22 работодатели от Бургас ще търсят служители за 231 свободни позиции. Те ще се срещнат с бъдещите си работници на 25-и април от 10.00 до 12.00 часа на Трудовата борса, която ще се проведе във фойаето на НХК.
   Борсата е част реализацията на проект "Обучение за възрастни, преминали курсове за ограмотяване" и с цел подпомагане трудовата реализация  на безработните лица с основно и по ниско образование. Тя се организира от дирекция "Бюро по труда" - Бургас.

     От 24 до 28 април Интер Експо Център ще отвори врати за единствените специализирани изложения в страната, представящи най-актуалните и качествени продукти за обзавеждане, както и материали, аксесоари и машини за мебелно производство. Общият брой на фирмите изложители е над 190, а представените компании са над 350. Ще бъде предложена широка гама от продукти за дома и бизнеса на повече от 14 500 кв. м изложбена площ.

    След дългогодишно прекъсване се възстановява традицията на регионалните автомобилни изложения. Tourist Auto Show (TAS) е новаторски проект, акцентиран върху туристическия бранш със специфични автопаркове, както и широкият кръг лични, корпоративни, общински и други потребители на автомобили с разнообразно предназначение.

    Днес е последният ден от Страстната седмица. На Велика събота църквата възпоменава телесното погребение на Христос и слизането му в ада. Църковното богослужение започва през този ден рано сутринта и продължава непрекъснато до края на деня, така че последните съботни песнопения се сливат с възкресните (неделните) и свършват вече при звуците на тържественото "Христос воскресе!"

   Бургазлии ще посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово с разнообразна общинска празнична програма. Голяма част от събитията в нея се организират от местните читалища.
     На 7 април (събота) от 11:00 часа в градинката до Часовника можете да се включите в творчески работилници за багрене на яйца под надслов "Цветна палитра". Желаещите да си направят яйце от гипс и да го украсят по свой вкус могат да посетят галерия "Георги Баев" на ул. "Демокрация" № 6 пак от 11:00 часа.

Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018, фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

 

Страници