Новини

    Днес е ден за почит. ЮНЕСКО обяви 23 август за Международен ден в памет на жертвите на робството. Датата е избрана по повод въстанието на робите в Санто Доминго, вдигнали се на бунт на 22 и 23 август 1791 г.
   Европейският съюз пък отбелязва на тази дата Европейския ден за възпоменание на жертвите на сталинизма и нацизма.

    След поредица от силни партита, на 25 август Cacao Beach Club продължава клубната си програма с поредното петъчно парти в компанията на вече любими артисти.
   Този уикенд най-посещаваният клуб по българското черноморие ще посрещне откритието на френската техно сцена, дуото Cosmic Boys. Заедно с тях ще видим и Shoto и Christian Craken.

  Българските политици обявиха война на британските парти туристи, следвайки акциите срещу шумните нощни клубове, водени от вицепремиера, пише Daylimail. България се превърна в мека за британските туристи, които искат малко повече от евтина напитка и шумни партита на плажа.

   Чудотворна икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" пристигна днес за първи път в Бургас. Тя е изложена за поклонение от 17 до 20 август в храм "Свети Йоан Рилски".
   Иконата бе тържествено посрещната от предстоятеля на църквата ставрофорен иконом Николай Димитров. Гостуването й в морския град е по повод храмовия празник на Свети Йоан Рилски - 18 август.
    Оригиналът на чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" се съхранява в манастира "Рождество на Света Богородица" в село Байтал, Одеска област, Украйна.

   Слънчев бряг се готви за организиран протест тази събота. Обявен след спонтанно изразеното недоволство на бармани, сервитьори, диджеи, танцьори на ключовите заведения в Слънчев бряг, и получил официално разрешение, протестът ще се състои на паркинга в комплекс Cacao Beach в събота от 17:00 часа.

   Само след три дни Бургас ще стане още по-шарен, пъстър и екзотичен. Многообразие от култури, традиции и обичаи ще се съберат на едно място, за да пеят, танцуват и се забавляват на открито, заедно с жителите и туристите на морския град. Такава е атмосферата само на Международния фолклорен фестивал в Бургас, който ще започне на 21 август /понеделник/ от 18.00 часа с цветно и атрактивно шествие на всички гостуващи състави от общо 13 държави.

   Международната поп икона P!nk се завърна с изключително силна и въздействаща песен - “What About Us”. Песента е написана от P!nk, Johnny McDaid от групата „Snow Patrol“ и Steve Mac, който е и музикален продуцент на проекта.

  ООН отбелязва 19 август като Световен хуманитарен ден в чест на работещите в областта на международната помощ. Световната организация се надява събитието да фокусира вниманието върху работещите в тази област и да увеличи подкрепата за тяхната роля. Световната организация се надява денят да послужи като напомняне, че работата по оказване на помощ се основава върху много прост принцип: да достави безпристрастна помощ на всички, които се нуждаят от нея.

   Песен без звук се подреди в класацията Топ 50 на iTunes наред с хитовете на Ед Шийран и Кийт Ърбан, предаде Асошиейтед прес. "A a a a a Very Good Song" струва 99 цента и предлага 10 минути пълна тишина.

Страници