Новини

   Григор Димитров се класира за трети път на финал на Stockholm Open, след като победи Фабио Фонини с 6-3, 7-6(2). Мачът продължи 1 час и 28 минути. Хасковлията имаше превъзходство през по-голямата част от времето, като допусна срив само  в средата на втория сет, когато загуби 4 последователни гейма.

    Община Бургас благодари на всички ученици, които с желание и креативност се включиха в конкурса за лого на Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition), което ще се проведе догодина в града. Общо 23 са предложенията. Потърсено беше и мнението на Председателя на Изпълнителния комитет на състезанието д-р Вен-Хсиен Сун.

    На 16 октомври на редица места по света се отбелязва Денят на шефа. По този повод сайтът Софтскулс предлага няколко любопитни факта: Денят на шефа се отбелязва от 1958 г. на 16 октомври или в най-близкия работен ден, ако датата се пада през уикенда. Чества се предимно в САЩ и Канада по идея на Патриша Хароски, служителка в голяма застрахователна компания в САЩ - на годишнината от рождението на баща ѝ.

    За осигуряване безопасното провеждане на мащабното автомобилно състезание "Писта Бургас", се налага през уикенда да бъде затворена за движение обновената ул. "Крайезерна" - от Пътен възел "Запад" /включително/ до надлез "Владимир Павлов", за времето от 11 часа на 14 октомври до 18 часа на 15 октомври. Организаторите се извиняват за причиненото временно неудобство, но едновременно с това обещават една изключително атрактивна надпревара.

  The Weeknd вече официално е комиксов герой. В социалните мрежи изпълнителят публикува корицата на предстоящия комикс със заглавието Starboy - името на суперуспешния сингъл и албум на The Weeknd от 2016-а.

    Община Бургас и Инициативата "Бургас харесва младите", съвместно със СНЦ "Дружество за младежка и социална политика", обявяват конкурс за рисунка "Събуди се" по повод 1 ноември - Ден на народните будители, с тема "Българските будители". Целите му са да се запазят българските традиции, като бъдат разпространени сред младите, да се насърчат талантливи младежи, за да покажат своите способности и умения чрез своите произведения.

                      

                   

    Проект: BG05M9OP001-1.008-0333                    

  Американският музикант и актьор Джаред Лето ще се превъплъти в Хю Хефнър в биографичен филм, режисиран от Брет Ратнър.  Цитиран от The Hollywood Reporter режисьорът Брет Ратнър казва: "Джаред е мой стар приятел. Когато чу, че аз имам правата върху историята на Хеф, той каза: "Искам да го изиграя, искам да го разбера". И наистина вярвам, че Джаред може да го направи, той е един от най-големите актьори на нашето време."

    Фестивалът на българския физически и визуален театър "Ерата на Водолея" ще завладее бургазлии и гости на града за 9-ти път. Събитието ще се състои от 12 до15 октомври на сцените на Драматичен театър "Адриана Будевска", Държавен куклен театър -Бургас, Културен център "Морско казино", Младежки културен център - Бургас и Дом на НХК.

Страници