Новини

    Знаете ли какъв ден е днес? Точно така, днес е международният и дори интерпланетарен празник Ден на хавлията. Това знаят дори онези тъжни хора, които още не са чели Дъглас Адамс. Но какъв е този странен ден?

   Днес, 24 май радио MIXX също аплодира учителите, героите – днес, героите - винаги, хората , които посява доброто и словото в ума и сърцата ни! Днес е ден на духовността и просветата, на истинските пазители на българския дух и свобода, на продължителите на святото дело на Кирил и Методий!

    На днешното си заседание Общинският оперативен щаб прие единодушно предложението на кмета Димитър Николов да бъде направено мащабно представително и обобщаващо проучване, което да покаже степента на изградения имунитет срещу КОВИД-19 в Бургас.

   Oбщина Бургас и "ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ" ЕАД сключиха договор за изграждане на мрежа от 50 зарядни станции за електрически превозни средства на територията на града. Това ще се случи като част от проекта "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България". Той спечели финансиране от Фонд за устойчиви градове. Партньори на изпълнителя "ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ" са още няколко общини - София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Кюстендил. С отпуснатото финансиране в страната ще бъдат изградени общо 600 зарядни станции.

    Стратегията “От фермата до трапезата” трябва да се основава на изводите от кризата с COVID-19 и да даде на земеделските производители необходимата подкрепа, за да гарантират продоволствената сигурност в целия ЕС.

    От утре, 21 май, започва озеленяване и поддържка на зелени площи на над 30 локации в Слънчев бряг. Дружеството, стопанисващо комплекса, стартира дейности по подготовка на инфраструктурата за туристически сезон 2020. „Въпреки трудностите около началото на този сезон, „Слънчев бряг“ АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор.

  1271 нарушения на скоростта са регистрирани до този момент в Бургаско при приключващата днес операция "Скорост", която стартира на 13 май. Това обяви началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР – Бургас - комисар Неделчо Рачев.
   В осем от случаите шофьорите остават без книжка за 3 месеца, както и ще платят глоба, започващата от 700 лв. Три са фрапиращите случаи - водачите са шофирали с над 130 км/час при ограничение от 60 км/час. Те подлежат на глоби от 900 до 1000 лв., както и 3 месеца лишаване от правоуправление на МПС.

    Кметът Димитър Николов взе решение бургаските детски градини и ясли да отворят врати в първия работен ден на следващата седмица - 26 май, вторник. Допустимият брой малчугани в една група ще е 16.

   11 външни министри от ЕС обсъдиха как да бъде поетапно възстановено свободното движение на хора, но след като са взети всички мерки за тяхното здраве и безопасност. Първите дипломати на Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Малта, Португалия, Словения и Хърватия обсъдиха днес чрез видеоконферентна връзка ситуацията в своите държави и се разбраха да работят за общоевропейски подход при постепенното отваряне на границите, без обаче да се прави компромис със здравето на хората.

Страници