Новини

Латвийската биотехнологична компания CONELUM спечели голямата награда от €200 000 в тазгодишното издание на състезанието за стартъпи Founders Games. Събитието е част от програмата на Webit.Festival - най-влиятелното събитие за дигитална икономика и технологии в региона. Международно жури от инвеститори оцени презентациите на 100 финалисти от 2450 кандидати в специално обособената стартъп зона на най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии. Сред участниците в журито се открояват имена, като проф.

След грандиозното откриване на тазгодишното издание на Webit.Festival програмата на най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии в региона продължи със серия от интересни лекции на няколко паралелни сцени. На “Синята сцена” на Webit световноизвестният експерт по маркетинг и медии Игор Бойкер обясни на международната публика защо смята, че интелектът е способността да се адаптираме към промени. Той сподели своите виждания за това какъв път трябва да поеме Европа, за да поеме лидерската позиция в дигиталната икономика и да изгради екосистеми на съдействие.

Грандиозна церемония с лазери и серия от специални ефекти даде началото на тазгодишния Webit.Festival Europe - най-влиятелното събитие за дигитална икономика и технологии в региона, което тази година носи мотото “re:Inventing Europe’s Future”. Регистрацията за събитието отвори още в 8 часа сутринта, за хилядите посетители на фестивала. Броени минути след това в София Тех Парк се появиха артисти на кокили от Театър “Жар”, които забавляваха идващите гости.

Разговор с Gorillaz
Кристина Димитрова от радио MIXX с първото интервю на живо от анимираната група

25 април е обявен за ден срещу родителското отчуждение. За първи път България се включва в международната традиция, наред с Франция, Финландия, Португалия, Гърция, Канада, САЩ и други. Всяка година денят срещу родителското отчуждение се отбелязва със сапунени балони, които се възприемат като символ на детската любов. От балона не може да се отнеме парче, без той да бъде безвъзвратно спукан. По същия начин детската любов заслужава да бъде цяла, взаимна, проявявана и към двамата родители. Което се случва все по-рядко заради "синдрома на родителско отчуждаване".

      На 26 април ще бъде отбелязан Европейският ден без асансьори и в него ще се включат всички граждани, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот.

    До официалното откриване на тазгодишното издание на Webit.Festival остават по-малко от 24 часа, но събитията от програмата на най-големия форум за дигитална икономика и технологии вече започват. В 18:30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще даде официален прием за специалните гости на Webit. Утре сутрин тя ще участва в церемонията по откриването на фестивала, а след това ще открие конференцията за Умни градове (Smart Cities Summit), на която е официален патрон.

    Международният ден на Земята се чества на 22 април. Той е един от най-големите нерелигиозни празници, отбелязвани по света. За първи път празникът се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на Земята е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

    Цяло съзвездие от изпълнители ще се включи в разбиващия концерт на Ъпсурт на 13 май. Освен соул дивата Белослава, заедно с момчетата от най-известната хип-хоп банда у нас на сцената на Арена Армеец ще излязат още три гост-звезди – Дичо, Лора Караджова и Goodslav. Всички ще заформят едно нечувано добро шоу, като „между бетон сред железа, ще рушат закони, правила…“

Страници