Новини

   Принципът „еднакво заплащане за еднаква работа“ е основополагащ за Европа и е въведен още с Договора от Рим през 1957 г. Въпреки това мъжете продължават да получават съществено по-високи възнаграждения на час от жените, а напредъкът към намаляване на различията през последните десет години е минимален. Европейският парламент последователно приканва за вземането на повече мерки по въпроса и ще разисква отново възможните стъпки в пленарен дебат на 13 януари.

На 11.01, събота от 20:45 в Pamporovo Convention Center ще бъде даден официален старт на културната програма на Пампорово с гостуването на трупата Музикален Театър София и представлението „Една нощ с хитовете на Бродуей“. Пригответе се за много красота, танци и страхотни музикални изпълнения от артистите в бляскавия вариатетен спектакъл и заповядайте да открием подобаващо програмата с интересни събития, които ще се случват в Пампорово всяка събота през месеците януари и февруари. Билети на цени от 13 до 20 лв.

    Вторият ден на януари се нарича Силвестъров ден. Днес именници са всички, които носят имената: Гopан, Гopица, Силвестър, Силвия, Серафим, Огнян, Огняна, Пламен, Пламена.

   На 27 декември празнуваме Стефановден, последният празник за годината. За него хората разказват, че „затваря кръга“ на старата година. Свети Стефан е първият християнски мъченик и първият архидякон в Йерусалимската църква. Светията вършел чудеса и много знамения, възлагал ръце върху болни и те оздравявали. Вярата му в Бога била така силна, че той не се страхувал да се опълчи на тези, които извършвали гонения срещу християните.

   Навръх Рождество Христово имен ден празнуват повече от 137 хиляди българи. На един от най-светлите християнски празници още един повод за радост имат хората, носещите имената Христо, Христина, Божидар, Божидара, Божин, Кристиян, Младен, Радомир, Радостин.  

    Музикални суперзвезди, истински легенди и горещи новоизгрели звезди сформират първите 20 учасника, обявени като част от градиозното 20то издания на фестивал EXIT_ Novi Sad, който ще се проведе от 9 до 12 юли 2020 г.
   Във епичната Петроварадиснак крепост на брега на река Дунав. Всички те заедно, са автори на глобални хитове с повече от 20 милиарда гледания в YouTube, включващи различни стилове електронна, рок, метъл и хип-хоп в разнообразният състав, с който EXIT е известен.

   През изминалия уикенд Пампорово даде официален старт на сезона и стотици скиори и сноубордисти от всички краища на България и съседните страни успяха да покарат за първи път тази зима. В момента в курорта работят 3 писти и 5 лифта, а до 20 декември включително цените на лифт картите и ски услугите ще бъдат с намалени цени.

Най-големият СПА и уелнес център в региона отваря врати този петък в курорта През изминалия уикенд Пампорово даде официален старт на сезона и стотици скиори и сноубордисти от всички краища на България и съседните страни успяха да покарат за първи път тази зима. В момента в курорта работят 3 писти и 5 лифта, а до 20 декември включително цените на лифт картите и ски услугите ще бъдат с намалени цени.

   Несравнимата, мултиплатинена международна суперзвезда и носителка на няколко награди „Грами“ Mariah Carey („най-продаван артист жена за всични времена, с 19 #1 хита) отново си заслужи позиция #1 в класацията на Billboard Hot 100 с вечния коледен хит „All I Want For Christmas Is You“. Песента достига до #1 за първи път от издаването си преди 25 годинни, след като през 2018 г. бе на #3.

Страници