Новини

    За шеста поредна година Фондация "А21 България" в партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас участват в информационна кампания против трафика на хора под надслов ПОХОД за СВОБОДА.

На 18 и 19 октомври Варна ще събере световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите на най-голямото събитие от подобен род в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019. Сред топ лекторите се отличават водещи мениджъри и предприемачи от световни брандове като Apple, Facebook, Google, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и редица други.
На официална пресконференция в Община Варна тази седмица бяха представени акцентите, както и специалната програма и експо зона на тазгодишното издание.

    Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) организира Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат участие и любителите на железопътния транспорт в България.

    Външната намеса в изборите представлява сериозна заплаха за европейските демократични общества в полза на антиевропейски, десни екстремистки и популистки сили, предупреждават евродепутатите. Опитите за намеса в процеса за вземане на решения в ЕС излага европейските демократични общества на риск, предупреждават евродепутатите в резолюция приета в четвъртък с 469 гласа „за“, 143 гласа „против“ и 47 гласа „въздържал се“.

    Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени от 3D мапинг спектакли и светлинни инсталации по време на петнадесетия „Фестивал на светлините“. Тазгодишното издание на най-големия фестивал за светлинно изкуство в света ще се проведе под мотото „Светлини на свободата“ (Lights of Freedom) и ще бъде вдъхновено от 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Фестивалът ще се проведе в дните между 11-20 октомври.

   Kонцерт-спектакъл по автобиографичната книга на Георги Димитров – създател на танцова фомация „Петлите“, ще се състои в Бургас. Представянето на творбата му ще се проведе за втори път. Първия път беше през юни месец, като бе презентирана с много танци, песни, бургаски актьори, гостуващи български изпълнители и журналисти от родния му град - Бургас. Концерт-спектакълът се радваше на много голям интерес.

    Този ден се празнува от 1999 година,а идеята и предложението идва от американецът Харви Бол, по известен като създател на изображението "усмихнато лице".Създадена е и благотворителна фондация "Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!".

   Бургаската брейк звезда Мари Славова- Queen Mary спечели квота за Олимпийските игри в Париж 2024, където брейкингът ще бъде включен в програмата. Тя постигна този невероятен успех след като участва в Световни Улични Игри 2019 /The World Urban Games/.
    Състезанието е ново поколение Международни Спортни Игри организирани от GAISF, признат организатор от Световен Олимпийски Комитет. Встъпителното издание на World Urban Games/WUG/ се проведе в Будапеща от 13 до 15 Септември 2019.

   За четвърта поредна година на територията на цяла Европа се провежда мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, съобщиха от МВР.
   При предишните три издания на инициативата целта за цяла Европа така и не е постигната, като през 2016 година на този ден са загинали 48 души, а през 2017 и 2018 година по 43-ма. В България през 2018-та и 2016 г. няма катастрофи с фатален край, а през 2017-а има една жертва.

Страници