Новини

    Кметът на Бургас нареди да бъдат взети всички пейки в Борисовата градинка в ж.к.”Възраждане” в Бургас, парк „Света Троица” в ж.к.”Славейков” и парк „Славейков”. "И за мен не е приятно, но хубавото време и раздумките по пейките в парковете и градинките изкушават да се върнем към обичайния си начин на живот. Затова ще ги разредим, вдигнем или съберем една върху друга на местата, където по мои наблюдения, се струпват най-много хора.

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента. Това съобщиха от ВМА. 7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай). Жертвите вече са 7, а излекуваните - 11

     Председателят на комисията на ЕП по култура и образование предупреждава, че културните и творческите сектори са пострадали силно от строгите мерки за обществено здраве.

    293 са потвърдените случаи на коронавирус у нас, след като има нови 17 положителни проби. Това съобщи генерал Венцислав Мутафчийски на брифинг. Новите случаи са в 13 души в София, в Пловдив - един, във Варна - един, в Сливен – един, в Пазарджик – един. По думите на председателя на Националния оперативен щаб има двама полицейски служители, които са заразени. Те не са хоспиталзирани, тъй като нямат тежка симтоматика. Случаят е отпреди седмица, уточни ген. Мутафчийски.

    Здравният министър на Великобритания също с положителна проба за коронавирус. Държавният секретар по здравеопазването на Великобритания Мат Хенкок също е дал положителна проба за COVID-19, съобщава Reuters.
    След като е развил симптоми през нощта в сряда, той е изследван и след положителния резултат, в момента работи от дома си. Премиерът на Великобритания също е в самоизолация на „Даунинг Стрийт“. Той настоя, че ще продължи да ръководи правителството в кризата.

    Три са новите случаи на носители на коронавирус в Бургас - 22 годишна жена и две деца - на 3 и 8 години. Те са под домашно лечение. Общият брой на заразените в Бургас е 10. Броят на хората под карантина в Бургас е 920, в областта - 2026. Настанени в Инфекциозно отделение са 4 лежащи пациенти. Тримата от тях са в много добро състояние. Предстои утре да им бъде взета първа проба, а след това и втора. Ако те са отрицателни и не са съмнителни, пациентите ще бъдат изписани.

   Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е дал положителна проба за коронавирус, съобщава Sky News. Това обяви и самият Джонсън в клип в социалната мрежа Twitter .Говорителят на „Даунинг Стрийт“ заяви, че Борис Джонсън е бил тестван, след като е показал леки симптоми на коронавируса. Той ще продължи да води правителствената борба срещу пандемията в изолация.

Изработване на общинска програма за стимулиране на малкия и средния бизнес в Бургас и изготвяне на анализ на засегнатите сектори от местната икономика. Това предлагат в извънредна докладна записка проф. Севдалина Турманова – председател на Общинския съвет, Георги Дракалиев – председател на Комисията по общинска собственост и Красимира Маркович – председател на Комисията по бюджет и финанси. Още през 2012 г.

Като част от съвместната реакция на ЕС спрямо разпространението на COVID-19, евродепутатите приеха с почти пълно единодушие три спешни предложения на извънредна пленарна сесия в четвъртък. По-малко от две седмици след като Комисията представи предложенията си, спешните мерки в подкрепа на хората и предприятията за справяне с кризата бяха гласувани в пленарна зала. Одобрените предложения са: Инвестиционна инициатива в отговор на коронавируса.

Страници