„Фестивалът на солта“ в Бургас предстои.

     С богата програма от инициативи ще се проведе „Фестивалът на солта“ в Бургас. Тази година темата на фестивала ще е озаглавена „Симбиоза“.
Едното от нещата е танцова импровизация „Симбиоза“ на Ана Саласар, която ще се случи на залез слънце в калта. Друга инициатива е “Drum circle” в хармония с природата. Това представлява кръг от музикални инструменти, в който ще се случат различни импровизации със звуци, които са характерни за езерото. Участниците ще се опитат да пресъздадат звуци на птици и на вълни. Предвиден е специален модул „Нарисувай твоята връзка с езерото“, чиято цел ще е да провокира хората да покажат своята връзка с природната забележителност. В програмата на събитието ще има още изложбата „Анималия“, която е дело на млади художници, бодиарт работилница с кал, а за най-малките ще има калейдоскоп от сол, изработка на рамки за снимки от стари солничарски дъски, наблюдение на някои от обитателите на езерото със специална техника и много други интересни занимания.
     Фестивалът за почва на 28 август от от 16.00 до 22.00 часа в южната част на Атанасовско езеро до администрацията на солниците (откъм морето).