Междунарароден ден на семейството е!

Днес е  Международен ден на семейството, обявен през 1993 г. от Генералната асамблея на ООН с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г.
    Празникът официално се чества от 1994 г. Датата се отбелязва, за да привлече общественото внимание към редица проблеми в семейството. Според ООН, когато се нарушават основните права на едно семейство, под заплаха е единството на цялото човешко семейство.
     Всяка година Международният ден на семейството се провежда под различен надслов и се организират редица семейни занимания: кулинарни конкурси, спортни състезания, викторини и др. Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и безвъзмездно.
    Представяме ви няколко цитата за най-святото, което имаме – семейството: "Единствената скала, за която знам, че стои стабилна, единствената институция, за която съм сигурен, че работи, е семейството.“ Лий Якока "
Естествената роля на жената е да бъде стълб в семейството." Грейс Кели
"Силата на нацията идва от целостта на дома." Конфуций
Затова не забравяй: - да се обаждаш на семейството си не само в тежки и трудни моменти за теб - да не пропускаш семейни сбирки заради някой рожден ден на приятел - да казваш „Обичам те“ не само когато и ти се нуждаеш да учеш същото - не пренебрегвай семейството заради работата си, защото тя няма свършване - семейството (и никой друг) ще ти прости всички грешки, независимо какви са те.( назаем от radio 1)