Отлични условия за ски и сноуборд в Пампорово!

    Над 2 метра е снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи чал и курорта работи с пълен капацитет. Две интересни събития очакват туристите през уикенда, а именно откриването на Пампорово Сноу Парк и Шественото спускане с носии и знамена по случай Националния празник.
   В събота, 2 март, ще бъде официалното откриване на специализирания снежен парк за любителите на фрийстайл дисциплините на ски писта номер 1 – Малката стена. Паркът бе специално изграден и ще бъде едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, а междувременно ще бъде отворен и за гостите на курорта. Пампорово Сноу Парк разполага с 5 основни секции включващи няколко разнообразни елемента, сред които рейлове и фън боксове – специални съоръжения за пързаляне, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната ни.
    На 3-ти март по случай Националния празник ще се проведе шествено спускане с носии и български знамена от кулата Снежанка до плац Студенец. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, като с всяко издание мероприятието добива все по-голяма популярност и в него се включват все повече хора. От Пампорово АД информираха, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието, а точно в 11:30 часа от върха ще започне шественото спускане. Финалът е на плац Студенец към 12:00, когато по традиция ще засвири Националния химн, а мероприятието ще продължи с български хора и патриотична музика. родопски гайди.
   Всички гости в курорта могат да се възползват от възможността да посетят и традиционното родопско кукерско шоу „Песпонеделник“, което тази година съвпада с националният празник на България - 3-ти март и завършва с кукерски парад и народно веселие на площада в архитектурен резерват Широка Лъка.
   Междувременно в курорта тече трескава подготовка по наближаващия конгрес на Интерски, който ще се проведе на 17-23 март и в него ще се включат над 1200 души от 33 нации и 5 континента! Грандиозно събитие с най-добрите ски учители по света - единствено по рода си и за първи път в България! Каним всички любители да се насладят на атрактивните демонстрации и нови техники в обучението на различни дисциплини зимни спортове.