Весела Бабинова с номинация „ИКАР“ за водеща женска роля в „Пистолет в Торнадо“

   По-рано днес Съюзът на артистите в България обяви тазгодишния списък с номинации за престижните награди „ИКАР“. Актрисата Весела Бабинова получи номинация в категория „Водеща женска роля“ за ролята на Анджела в популярния моноспектакъл „Пистолет в Торнадо“.
    Отличията на гилдията за високи постижения в сценичните изкуства ще бъдат връчени на официална церемония в Световния ден на театъра на 27 март. Автор на пиесата „Пистолет в Торнадо“ е Лорън Гъндърсън, един от най-известните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г. Режисьор на постановката е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а музиката е написана от Антони Рикев.
    Пиесата на Лорън Гъндърсън се фокусира върху историята на една жена от малък град, една статистическа единица, която иска да бъде чута и запомнена, защото е значима и нужна. Спектакълът отваря врата към цяла вселена от образи, идеи, философия, които главната героиня Анжела разкрива като истинска стихия, подобно на бушуващото отвън торнадо, от което тя се крие в мазето на своя дом. Изправена пред смъртна опасност и предавайки случващото се на живо в социалните мрежи, Анжела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Защото „Пистолет в Торнадо“ е комедия, докато не спре да бъде.
    Това е втората постановка на продуцентското дуо „BREAK A LEG” Луиза Григорова – Макариев и Александър Сано, след премиерната „ОТБЛИЗО“, която дебютира в средата на юли месец през изминалата година и вече е гледана от над 20 000 души.
     Билети за „ПИСТОЛЕТ В ТОРНАДО“ ще откриете в мрежата на ИВЕНТИМ на цени от 25 до 35 лева. Обявените до момента предстоящи дати, на които може да гледате представлението, са 5.02, 2.03 и 26.03. Весела Бабинова е носителка на награда „АСКЕЕР“ за изгряваща звезда и „ИКАР“ за поддържаща женска роля. Освен от десетки запомнящи се превъплъщения на театралната сцена, тя е любима на публиката и от телевизионния екран с ролите си в „МЕН НЕ МЕ МИСЛЕТЕ“ и “ДЕНЯТ НА БАЩАТА“.