Прочутото холивудско училище за звезди „Лий Страсбърг“ се завръща в България

   След изключително успешно първо издание и огромен интерес, най-известният институт по актьорско майсторство „Лий Страсбърг“, който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, се завръща в България. Събитието ще се проведе в София между 15 и 28 юли, а участниците ще могат да работят лично със самия Дейвид Лий Страсбърг, син на легендарния Лий Страсбърг и директор на института в Лос Анджелис, който ще води присъствени класове за първи път на територията на Балканския полуостров.
     Курсът ще даде уникалния шанс на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се докосне до „Метода“ – техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд.
    Организатори на уъркшопа са талантливата актриса Кристина Верославова, позната от сериалите „Татковци“ и „Вина’’, и продуцентът Николай Мутафчиев. Лий Страсбърг, известен още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на „Метода“, дава на света едни от най-знаменитите актьори на всички времена. Сред най-известните ученици на „Метода“ на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и много други. Курсът ще завърши с представление, в което актьорите ще изиграят пред публика разработените от тях сцени.
    Както първото издание, така и предстоящото ще даде възможност на един от участниците да спечели едногодишна стипендия за обучение в Института за театър и кино в Лос Анджелис.
   Бояна Авджиева стана първата българка, спечелила стипендия за едногодишния курс в САЩ от миналото издание на курса. Сред другите участници бяха Калин Врачански, Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Ясен Атанасов, Жаклин Дочева, Елица Бинева, Мартина Троанска и други.