Идват новите песни на Джако!

    На 13/05 e премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън. Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път
    Изпълнителен продуцент на XSCAPE е шефът на Epic Records L.A. Reid, който получава неограничен достъп до архивите, собственост на „Estate of Michael Jackson“. L.A. Reid прослушва материали, които Майкъл Джексън записва и събира в продължение на 40 години. След задълбочено проучване, Антонио "Ел Ей" Рейд прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рейд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд са някои от най-успешните хитмейкъри - Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн.
“Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света – отбелязва Рейд. – „Майкъл остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Майкъл Джексън или е работил или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE“.