Руската ще бъде домакин на Национална олимпиада

    В навечерието на първи март Руската гимназия има повод за радост -  8 нейни възпитаници са класирани за участие в националния кръг на олимпиадата по руски език, който ще се проведе в през март.
   След оспорван арбитраж и проведено заседание Националната комисия определи най- добрите ученици от страната— победители на областния кръг и участници в националния кръг на олимпиадата.: Допуснати до национален кръг на олимпиадата на 12 март 2016 г. в Бургас са 120 ученици от 15 региона. Всички участници и техни ръководители ще бъдат в  очакване до обявяване на темите на съчинението за олимпиадата, защото по Регламент те се определят в последната вечер преди събитието при съобразяване с Правилата за информационна сигурност.
    Град Бургас и Гимназия за чужди езици „Васил Левски“ ще бъдат домакини на това събитие от национален мащаб. Изборът на ГЧЕ „Васил Левски“ за домакин на националния кръг на олимпиадата по руски език е израз на високо признание за доказан професионализъм на преподавателите и е чест за Бургас. Възпитаниците на ГЧЕ са лауреати и носители на множество награди от национални и международни олимпиади и състезания по руски език. Училището е сред учредителите на Националната мрежа на училищата - бази за изучаване на руски език.