Стил и класа на Оскарите.

  Церемонията по връчването на наградите „Оскар” е най-гледаното и обсъждано модно дефиле. За тоалетите, с които се появяват звездите, дълго се говори. За тази галавечер актьорите обикновено обличат рокли с шестцифрени цени. Те обаче ги взимат безплатно от дизайнерите за церемонията, защото само една снимка на филмова знаменитост осигурява реклама, каквато не носи нито едно модно ревю.
   Като новата любимка на модните наблюдатели се очерта кенийката Лупита Нионго. 31-годишната звезда от „12 години в робство” премина като богиня по червения килим с рокля на Prada в бледосиньо. Актрисата е участвала в проектирането на тоалета с дълбоко деколте и изрязан гръб и гарниран с бижута на Fred Leighton, сред които диамантена лента за коса. Нионго разказа, че се е вдъхновила за роклята от мехурчетата на шампанското, а цветът й напомня  небето над за кенийската столица Найроби.
   Кейт Бланшет беше заложила на богато украсена рокля с бледозлатист оттенък от колекцията на Armani Prive, гарнирана с тежки обеци с опали на Chopard.
Анджелина Джоли премина по червения килим с декорирана с пайети сребриста рокля на Elie Saab, докато Наоми Уотс се беше спряла на обгърнала формите й искрящобяла рокля с мъниста на Calvin Klein. В сребристата тоналност беше издържана и роклята с ресни на Oscar de la Renta, на която се беше спряла актрисата Дженифър Гарнър. Сребрист отблясък хвърляше и роклята на Жули Делпи на Jenny Packham. Джесика Бийл беше заложила на свободно падаща рокля - водещия избор на повечето дами за церемонията на оскарите, дело на Chanel.
  Дори крайно ексцентричната поп звезда Лейди Гага не правеше изключение от класическия стил. Певицата се беше спряла на рокля без презрамки на Versace в кремав цвят, гарнирана с шал около шията
  Макар че не беше номинирана за Оскар, Чарлийз Терон отново бе от най-стилните звезди на червения килим.

(по материали на монитор.бг и снимка от ark clothing )