Театралният сезон в Бургас започва в НХК

    На 19.10 в залата на НХК  Бургас  ще се играе постановката “Големите момичета не плачат!”  Участват: Йоанна Микова, Мира Янева, Диана Досева, Илияна Лазарова, Нели Сиракова, Иля Пепеланов, Калин Попов, със специалното участие на Ани Михайлова. Нийл Саймън е най-играният американски драматург в света. Световната театрална критика го определя, като най-забавния и смешно пишещ драматург, пак в света.
  Много забавно ще бъде на сцената на НХК и на 27 октомври  невероятния Камен Донев ще направи за бургаската публика  “Възгледите на един учител за народното творчество”. Забавен спектакъл, както можете да си представите, ако сте гледали поне веднъж учителя на Камен Донев в Улицата. Представлението естествено е в пъти по-добро от скеча в предаването и представлява смес от импровизaция, текст, музика, песни, танци и безсмислици.
    Култовият учител тук е малко променен и доразвит образ. Защо се връща отново към него, Камен Донев обяснява така: “Избрах точно Учителя, защото това, което искам да кажа, звучи най-добре от неговата уста. Прескачането на мисълта, прескачането във времето, безсмислиците и лудостите, песните и танците – всичко му приляга и по естествен начин го докарва до един особен катарзис пред публиката". Темата във фокус е преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. По-конкретно това означава, че по най-смешния начин и с най-голяма сериозност учителят преподава друсане на хоро на няколко езика, демострира умения за танцуване с въображаема кокошка и обяснява как се прави стриптийз с мравка. И междувременно ни закопава с велики фрази като “Три неща са важни за човека – първото е радост и третото е вдъхновение”. Въобще Възгледите на един учител е въздействащ моноспектакъл от нов вид – суперсмешен, но в същото време много идеен и сериозен в тънките си послания.    
     Билети на касите на НХК.